Aardappelwaaiers

Lekker met een stukje vlees en sla

Aardappelwaaiers
Serves 4
Write a review
Print
Prep Time
25 min
Cook Time
45 min
Total Time
1 hr 10 min
Prep Time
25 min
Cook Time
45 min
Total Time
1 hr 10 min
Ingredients
  1. 1 kg aardappelen iets kruimig, schoongeboend
  2. 1 pakje ontbijtspek (plakjes, ca. 125 g)
  3. 4 tenen knoflook, in dunne plakjes
  4. 3 el olijfolie
  5. 1 tl zeezout grof
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak met een scherp mes om de 1/2 cm een snee van ca. 3 cm diep in de aardappelen, maar snijd ze niet helemaal door zodat de plakjes nog stevig aan elkaar zitten. 2. Snijd de plakjes spek doormidden. 3. Steek afwisselend een plakje knoflook en een half plakje spek in de openingen en leg de aardappelwaaiers in de ovenschaal. Besprenkel ze met de olie, strooi het zout erover en bak ze in ca. 45 min. goudbruin en knapperig.
Notes
  1. In plaats van ontbijtspek kun je ook salami nemen
Adapted from Allerhande 12 2010
Machla's Recepten https://www.derasjes.nl/recepten/