Salade met brood en komkommer

Salade met broodFrisse salade met o.a. brood en komkommer.

 

Salade met brood en komkommer
Serves 4
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Ingredients
  1. 2 Italiaanse bollen
  2. 3 el olijfolie
  3. 1 rode ui, in dunne ringen
  4. 4 el rode wijnazijn
  5. 1 bakje basilicum (15 g), alleen de blaadjes
  6. 1/2 komkommer
  7. 1 schaal tastytomtomaten of cherrytomaatjes, in parten
  8. 2 el extra vergine olijfolie
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de bollen in blokjes van 3 cm en meng op een bakplaat met de olijfolie. Bak in ca. 20 min. knapperig in de oven en laat 10 min. afkoelen. Meng ondertussen de ui met de azijn en zet 30 min. apart.
  2. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes. Meng de ui en azijn met de komkommer, tomaat en het basilicum. Schep de broodblokjes erdoor en laat nog 1 min. staan. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met de extra vergine olijfolie.
Notes
  1. Lekker bij gebraden vlees, maar ook als lunchgerecht.
Adapted from allerhande 08-2013
Adapted from allerhande 08-2013
Machla's Recepten http://www.derasjes.nl/recepten/