Geroosterde tomatensoep

Een lekker pittig soepje!

 

Geroosterde tomatensoep
Write a review
Print
Total Time
1 hr 5 min
Total Time
1 hr 5 min
Ingredients
  1. 560 g tastytomtomaten (2 schalen)
  2. 2 rode uien
  3. 3 tenen knoflook
  4. 1/2 rode peper
  5. 2 takjes rozemarijn
  6. 4 ansjovisfilets
  7. 4 el olijfolie
  8. 1 liter groentebouillon (van tabletten)
  9. 4 el mascarpone
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaten in vieren en de uien in halve ringen. Leg in de ovenschaal.
  2. Snijd de knoflook en rode peper fijn. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd de naaldjes fijn. Snijd de ansjovisfilets fijn.
  3. Meng de olie met de knoflook, rode peper, rozemarijn en ansjovis. Roer het mengsel door de tomaten en uien.
  4. Zet de schaal ca. 45 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om. Haal het tomaten-uimengsel uit de oven. Schep in een pan en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en pureer met de staafmixer.
  5. Serveer met een lepel mascarpone.
Notes
  1. Lekker met (bruin) stokbrood en kruidenboter
  2. Mocht je niet van ansjovis houden, dan kun je deze ook weglaten. Voeg dan wel wat zout toe.
  3. Je kunt ook gewoon trostomaten gebruiken
Adapted from Allerhande 11 2013
Machla's Recepten http://www.derasjes.nl/recepten/