Bami Goreng

 

Bami Goreng
Serves 4
Write a review
Print
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Ingredients
  1. 10 mienestjes
  2. 4 teentjes knoflook
  3. 3 cm verse gember
  4. 4 stengels bleekselderij
  5. 1 prei
  6. 2 kipfilets
  7. 1 tl koenjit
  8. zout
  9. versgemalen peper
  10. zonnebloemolie
  11. 100 g speklapjes
  12. 1 tl kurkuma
  13. 1 tl ketoembar
  14. 1 ui
  15. 2 wortels
  16. 50 g doperwten
  17. 2 el sojasaus
  18. 300 ml runderbouillon
Instructions
  1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de mie in circa 5 minuten gaar. Giet de mie af en spoel af onder de kraan.
  2. Pel de knoflook, schil de gember en stamp ze fijn in de vijzel.
  3. Schil en snijd de bleekselderij in stukjes.
  4. Halveer de prei over de lengte en snijd de prei in halve ringen van circa 1 cm.
  5. Snijd de kipfilets in blokjes en bestrooi met de koenjit, zout en peper.
  6. Verhit een scheutje olie in een wajang of wok en bak het spek circa 5 minuten. Voeg kurkuma, ketoembar en gember toe en roer goed door. Voeg de kip toe en bak de kip om en om goudbruin. Voeg ui, bleekselderij, wortel, prei en doperwten toe en bak circa 3 minuten mee.
  7. Schenk de sojasaus en bouillon erbij.
  8. Voeg de mie toe zodra de bouillon bijna weg gekookt is.
Notes
  1. Zelf maak ik de bami zonder speklapjes (en doperwten)
Adapted from 24kitchen
Adapted from 24kitchen
Machla's Recepten http://www.derasjes.nl/recepten/