Rucola-basilicumstamppot met tomaten

Lekker met de kippakketjes 

Rucola-basilicumstamppot met tomaten
Serves 4
Write a review
Print
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Ingredients
  1. 1 kg aardappelen iets kruimig
  2. 1 courgette
  3. 1 el olijfolie
  4. 50 g pijnboompitten
  5. 150 ml magere melk +
  6. 2 zakken rucola (a 75 g)
  7. 1 bakje cherrytomaten (250 g), gehalveerd
  8. 1 bakje basilicum (15 g), in reepjes
  9. 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
Instructions
  1. Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
  2. Snijd ondertussen de courgette in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de courgette 3 min. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter 2 min. Laat afkoelen op een bord.
  3. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Verwarm de melk in een steelpan en voeg samen met de courgette, rucola en tomaten toe. Warm nog 3 min. door. Meng het basilicum en de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de pijnboompitten.
Notes
  1. Je kunt de tomaatjes ook eerst roosteren in de oven met wat knoflook, zout, gedroogde oregano en basilicum en olijfolie.
  2. Lekker met een kippakketje met boursin en paprika
Adapted from Allerhande 1 2013
Adapted from Allerhande 1 2013
Machla's Recepten http://www.derasjes.nl/recepten/