Pas­ta­sa­la­de met ba­si­li­cumolie

Lekker bij een BBQ of een stukje zalm uit de oven.

 

Pas­ta­sa­la­de met ba­si­li­cumolie
Serves 4
Write a review
Print
Total Time
25 min
Total Time
25 min
Ingredients
  1. 400 g farfalle (zak a 500 g)
  2. 1 teen knoflook
  3. 2 zakjes verse basilicum (a 15 g)
  4. 6 eetlepels olijfolie
  5. 25 g pijnboompitten
  6. 1 bakje cherrytomaten (250 g)
  7. 2 potten gegrilde paprika's (pot a 295 g)
  8. 50 g grano padano (kaas ca. 200 g)
  9. 1 zak rucola (75 g)
  10. Materialen: Staafmixer
Instructions
  1. Farfalle koken volgens aanwijzingen op verpakking. Pasta afgieten en onder koud water afspoelen.
  2. Knoflook pellen. Met staafmixer basilicum met knoflook en olie fijnmalen. Zout en peper naar smaak toevoegen.
  3. Pijnboompitten in droge koekenpan goudbruin roosteren.
  4. Cherrytomaatjes doormidden, gegrilde paprika in dunne repen.
  5. Farfalle mengen met basilicumolie, pijnboompitten, tomaatjes en paprika. Zout en peper naar smaak toevoegen.
  6. Salade afgedekt in koelkast zetten; ca. 1 uur voor opdienen eruit halen.
  7. Grana Padano raspen.
  8. Vlak voor serveren rucola door salade mengen en kaas erover strooien.
Notes
  1. Gegrilde paprika's kun je ook eenvoudig zelf maken door de paprika's onder de grill te leggen in de oven.
Adapted from ah.nl
Adapted from ah.nl
Machla's Recepten http://www.derasjes.nl/recepten/