Pasteitjes

PasteitjesPasteitjes met gehakt. Lekker als snelle snack

Pasteitjes
Serves 10
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
25 min
Total Time
45 min
Prep Time
20 min
Cook Time
25 min
Total Time
45 min
Ingredients
  1. 1 eetlepel olie
  2. 1 ui gesnipperd
  3. 1 Spaanse peper zonder zaadjes en gesnipperd
  4. 2 teentje knoflook geperst
  5. 1 theelepel tijmblaadjes
  6. 1 cm verse ember geschild en gesnipperd
  7. 1 theelepel komijnpoeder
  8. 1 theelepel piment of chilipoeder
  9. 1 theelepel paprikapoeder
  10. 500 gram rundergehakt
  11. 2 tomaten fijngehakt
  12. 1 eetlepel bruine rum (eventueel)
  13. 1 pak hartige taartdeeg (diepvries)
  14. 1 losgeklopt ei
  15. bakplaat met bakpapier
Instructions
  1. Verwarm de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg alle ingrediënten tot het gehakt toe en fruit enkele minuten mee. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg dan de tomaten toe en een paar eetlepels water en laat de gehaktsaus op lage stand circa 20 minuten sudderen met half gesloten deksel. Laat het meeste vocht verdampen en breng het gehakt op smaak met zout en versgemalen peper. Roer eventueel de rum erdoor. Laat dit volledig afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 200ºC. Steek zo groot mogelijke cirkels uit de deegvellen en leg ze naast elkaar op de bakplaat. Verdeel de gehaktvulling over het midden van de deegcirkels. Bestrijk de randen van het deeg met een kwastje ei en vouw de cirkels dicht tot halve maantjes. Druk de randen goed op elkaar. Maak eventueel kleine versieringen met de resten van het deeg en plak deze vast met ei. Leg de pasteitjes op de bakplaat. Bestrijk ze met het ei en bak ze in 25 minuten goudbruin. Eet ze warm of koud.
Notes
  1. Lekker met mango- of ananaschutney.
Adapted from Boodschappen 9-2013
Adapted from Boodschappen 9-2013
Machla's Recepten https://www.derasjes.nl/recepten/