Cakejes van tomaat, courgette, bacon en gruyère met kruiden

Hartige cake!

 

Cakejes van tomaat, courgette, bacon en gruyère met kruiden
Serves 6
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
30 min
Total Time
50 min
Prep Time
20 min
Cook Time
30 min
Total Time
50 min
Ingredients
  1. 100 g courgette
  2. 100 g Gruyère
  3. 50 g zongedroogde tomaten
  4. 50 g bacon, pancetta of gerookt spek in plakken
  5. 225 g zelfrijzend bakmeel
  6. 2 el fijngehakte bieslook
  7. 1 tl gehakte tijmblaadjes
  8. 2 bosuitjes, fijngesneden
  9. 175 ml melk
  10. 1 ei, losgeklopt
  11. 55 ml olijfolie + extra voor het invetten
  12. 6 mini-broodbakvormpjes van 150 ml, ingevet met olie
Instructions
  1. Rasp de courgette op de grove rasp. Rasp de Gruyère fijn en hak de tomaten fijn. Bak of rooster de bacon knapperig en snijd in stukjes.
  2. Meng het meel, de courgette, kaas, zongedroogde tomaat, spek, kruiden en bosui in een kom. Roer in een andere kom de melk, het ei en de olijfolie door elkaar, en voeg dit mengsel toe aan de andere ingrediënten met zeezout en versgemalen peper naar smaak. Schep goed door elkaar.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Vul de vormpjes voor ongeveer driekwart met het mengsel. Zet ze op een bakblik en bak ze in 25-30 minuten goudbruin in de oven. Kleinere bakvormpjes minder lang laten bakken. Laat ze 10 minuten op een rooster afkoelen. Neem ze uit de vormpjes en laat ze verder afkoelen (40 min.).
Notes
  1. Serveer met mango- of tomatenchutney
Adapted from delicious.
Adapted from delicious.
Machla's Recepten http://www.derasjes.nl/recepten/