Griekse couscous met feta

Griekse couscousGriekse couscous met feta

Griekse couscous met feta
Serves 4
Write a review
Print
Total Time
15 min
Total Time
15 min
Ingredients
  1. 300 g couscous
  2. 350 ml hete groentebouillon (van tablet)
  3. 1 rode ui, in dunne halve ringen
  4. 1 komkommer
  5. 1 schaal tastytomtrostomaten (of cherrytomaatjes)
  6. 1 pakje Griekse feta (200 g), verkruimeld
  7. 1 bakje dille (15 g), fijngesneden
  8. 3 el jalapêno's pepers (pepers, potje 220 g), in stukjes
  9. 1/2 potje kappertjes (à 100 g), uitgelekt
  10. 4 el olijfolie
Instructions
  1. Doe de couscous in een ruime kom en giet de bouillon erbij. Dek af met een deksel of aluminiumfolie en laat 10 min. staan. Leg ondertussen de ui 10 min. in een kom met water, zodat hij minder scherp van smaak wordt.
  2. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de pitjes.
  3. Roer de couscous los met een vork. Giet de ui af en schep samen met de komkommer, tomaat, witte kaasblokjes, dille, jalapeño's, kappertjes en olie door de couscous. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
Notes
  1. Lekker met zalm of kip
Adapted from Allerhande 07-2013
Adapted from Allerhande 07-2013
Machla's Recepten http://www.derasjes.nl/recepten/