Kaasfondue

kaasfondue-2a-488xKaasfondue op franse wijze

 

Kaasfondue
Serves 4
Write a review
Print
Total Time
20 min
Total Time
20 min
Ingredients
  1. 600 g gruyère en/of emmentaler (kaas)
  2. 1 el maïzena
  3. 300 ml droge witte wijn
  4. 1 teen knoflook, gehalveerd
  5. 1 el citroensap
  6. 1 stokbrood, in plakjes of brood op stokjes
  7. 200 g rauwe ham
  8. 250 g kastanjechampignons, gehalveerd
  9. paprikamix, in reepjes (zak 3 stuks)
  10. ½ struik bleekselderij, in reepjes
  11. extra: kaasfonduepan (caquelon)
Instructions
  1. Rasp de kaas. Los de maïzena op in 2 el wijn.
  2. Wrijf de fonduepan in met het snijvlak van de knoflook. Breng in een fonduepan of een gewone pan (liefst met dikke bodem) de wijn aan de kook.
  3. Draai het vuur laag. Voeg de kaas in kleine porties toe en laat deze al roerend in de warme wijn smelten.
  4. Roer het maïzenapapje nogmaals door en meng met het citroensap door de fondue.
  5. Verwarm de fondue nog 2 min. tot een gladde, gebonden fondue. Voeg peper naar smaak toe. Zet de fonduepan op een rechaud op tafel. Geef er brood, ham en groenten bij om te dippen.
Notes
  1. Ook lekker met bloemkool (eventueel voorgekookt), salami en lenteui in ringetjes
Adapted from Hallo Jumbo
Adapted from Hallo Jumbo
Machla's Recepten http://www.derasjes.nl/recepten/