Groen­te­la­sag­ne

 

 

Groen­te­la­sag­ne
Serves 4
Write a review
Print
Total Time
1 hr
Total Time
1 hr
Ingredients
  1. 1 courgette
  2. 1 aubergine
  3. 8 el olijfolie
  4. 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  5. 1 teen knoflook, geperst
  6. 2 uien, gesnipperd
  7. 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g)
  8. 1 zak spinazie (300 g)
  9. 1 pak lasagnebladen (250 g)
  10. 2 bollen mozzarella (zak 125 g), in plakken
  11. 200 g Grana Padano (kaas), geraspt
  12. ovenschaal ca. 20 x 30 cm
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 210 °C.
  2. Snijd de courgette en de aubergine met een scherp mes, kaasschaaf of het snijvlak van een rasp in de lengte in plakken van ca. 2 mm.
  3. Maak een dressing van 5 el olie, de kruiden en de knoflook.
  4. Leg de plakken groente op een bakplaat, bestrijk met de dressing en bestrooi met peper en zout naar smaak. Gril de groenten 6-8 min. Zet de oven hierna op 190 °C.
  5. Verhit 2 el olie in een pan en fruit de uien hierin 5 min. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 min. op laag vuur sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Bak in een koekenpan de spinazie 5 min. in de rest van de olie. Laat uitlekken.
  7. Bedek de schaal met een laagje tomatensaus en daarna met een laag lasagnebladen. Leg hierop wat spinazie, courgette, aubergine, mozzarella en kaas. Herhaal tot de ingrediënten op zijn. Eindig met tomatensaus en kaas. Bak de lasagne 30 min. in de oven.
Notes
  1. Ook lekker met een paar plakjes winterpeen en in plakken gesneden champignons (naar keuze). Doe de peen en champignons bij de courgette en aubergine in de oven.
  2. In plaats van Parmezaanse kaas kun je ook (jong) belegen geraspte kaas gebruiken.
Adapted from Allerhande 2010 nr. 2
Machla's Recepten http://www.derasjes.nl/recepten/