Geroosterde tomatensoep

Serveer deze soep met een stokbroodje en kruidenboter.. 

 

Geroosterde tomatensoep
Serves 4
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
45 min
Prep Time
20 min
Cook Time
45 min
Ingredients
  1. 560 g tastytomtomaten (2 schalen)
  2. 2 rode uien
  3. 3 tenen knoflook
  4. 1/2 rode peper
  5. 2 takjes rozemarijn
  6. 4 ansjovisfilets
  7. 4 el olijfolie
  8. 1 liter groentebouillon (van tabletten)
  9. 4 el mascarpone
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaten in vieren en de uien in halve ringen. Leg in de ovenschaal.
  2. Snijd de knoflook en rode peper fijn. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd de naaldjes fijn. Snijd de ansjovisfilets fijn.
  3. Meng de olie met de knoflook, rode peper, rozemarijn en ansjovis. Roer het mengsel door de tomaten en uien.
  4. Zet de schaal ca. 45 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om. Haal het tomaten-uimengsel uit de oven. Schep in een pan en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en pureer met de staafmixer. Serveer met een lepel mascarpone.
Notes
  1. Je kunt de ansjovisfilets ook uit het recept weglaten. Voeg dan wat extra zout toe.
  2. Voeg ook eens op het eind kleine pastaschepjes toe.
  3. Je kunt ook nog wat worteltjes toevoegen bij stap 3. Indien de wortels nog niet helemaal gaar zijn als ze uit de oven komen, kook ze dan nog even voordat je de soep gaat pureren.
Adapted from Allerhande 11 2013
Machla's Recepten http://www.derasjes.nl/recepten/