Ri­sot­to met cham­pig­nons en wit­te wijn

Heerlijk risottogerecht!

 

Ri­sot­to met cham­pig­nons en wit­te wijn
Serves 4
Write a review
Print
Total Time
50 min
Total Time
50 min
Ingredients
  1. 1 zakje pijnboompitten (50 g)
  2. 1 grote ui
  3. 2 bakjes grotchampignons (a 175 g)
  4. 1/2 zakje verse Italiaanse keukenkruiden (a 20 g)
  5. 3 el boter of margarine
  6. 300 g risottorijst
  7. (versgemalen) witte peper
  8. 3 dl droge witte wijn
  9. 1 kruidenbouillontablet
  10. 75 g versgeraspte Parmezaanse kaas
Instructions
  1. Koekenpan verhitten en pijnboompitten in ca. 2 à 3 minuten goudbruin roosteren.
  2. Ui pellen en fijnsnipperen.
  3. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden.
  4. Kruiden fijn knippen (harde steeltjes zonodig verwijderen).
  5. In pan 2 el boter verhitten. Ui ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Rijst erdoor scheppen en ca. 3 minuten meebakken. Peper erboven malen. Helft van champignons, kruiden, 2 dl wijn en 7 dl water toevoegen en aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Rijst onafgedekt ca. 20 minuten zachtjes koken tot bijna al het vocht is opgenomen.
  6. Intussen in koekenpan rest van boter verhitten en rest van champignons ca. 1 minuut op hoog vuur roerbakken. Rest van wijn erdoor roeren en op hoog vuur in ca. 4 minuten laten verdampen. Op smaak brengen met zout en peper.
  7. Wijnchampignons op risotto scheppen. Bestrooien met pijnboompitten. Serveren met kaas.
Adapted from Allerhande 10 2000
Machla's Recepten http://www.derasjes.nl/recepten/