Spareribs Memphis style

Heerlijke spareribs! Lekker met zelfgemaakte barbecuesaus 

Spareribs Memphis style
Serves 4
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 el paprikapoeder
  2. ½ el komijnzaad
  3. 1 el uipoeder
  4. 1 el knoflookpoeder
  5. 1 tl chilipoeder
  6. 1 el oregano
  7. 1 el grof zeezout
  8. 1 el bruine suiker
  9. 3 kg spareribs
  10. barbecuesaus
Instructions
  1. Verwijder het membraan van de spareribs (het vlies aan de holle kant van de ribben).
  2. Stamp met de vijzel de specerijen en zout.
  3. Wrijf de spareribs in met het specerijenmengsel.
  4. Laat ze minimaal 3 uur marineren.
  5. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  6. Leg de ribben met de bolle kant naar boven op de bakplaat en giet ca. 1 cm water op de bakplaat.
  7. Dek de spareribs af met aluminiumfolie en laat ze in ca. 2,5 uur gaar worden.
  8. Bestrijk de spareribs met barbecuesaus en leg ze nog even op de barbecue of onder de grill, zodat ze een mooie glanzende laag krijgen.
Notes
  1. De barbecuesaus kun je makkelijk zelf maken. Het recept kun je vinden op mijn site.
  2. Ook lekker met knoflooksaus.
Adapted from The Taste of Life Travel
Machla's Recepten http://www.derasjes.nl/recepten/