Chocoladekoekjes

Lekker bij een kopje thee of koffie

 

Chocoladekoekjes
Write a review
Print
Total Time
20 min
Total Time
20 min
Ingredients
  1. 75 gr zachte boter
  2. 150 gr lichtbruine basterdsuiker
  3. 1 groot ei (los geklopt)
  4. 1 zakje vanillesuiker
  5. 150 gr bloem
  6. 2 tl bakpoeder
  7. 25 gr cacaopoeder
  8. mespunt zout
  9. 50 gr pure chocolade in stukjes
  10. 50 gr witte chocolade in stukjes
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Klop de boter met de suiker en vanillesuiker licht en romig. Klop het ei erdoor.
  3. Zeef bakmeel met cacao en zout en roer dit door de boter/suikermassa.
  4. Schep de chocoladestukjes door het deeg.
  5. Maak kleine bergjes op de bakplaat en druk deze wat platter met behulp van een natte lepel.
  6. Bak de koekjes 12 minuten in het midden van de oven. Laat ze 1 minuut afkoelen en leg ze dan op een taartrooster.
Adapted from Tip Culinair nr. 11 - 2003
Adapted from Tip Culinair nr. 11 - 2003
Machla's Recepten http://www.derasjes.nl/recepten/