Indische spruitjes met kruidige kokossaus

Zo lust iedereen spruitjes!

Indische spruitjes met kruidige kokossaus
Serves 4
Write a review
Print
Total Time
20 min
Total Time
20 min
Ingredients
  1. Rode paprika
  2. 500 gram spruitjes
  3. zout
  4. 1 ui
  5. 2 el olie
  6. 1 teentje knoflook
  7. 1 tl koenjit
  8. 1/2 tl djinten
  9. 1 tl laos
  10. 1 tl ketoembar
  11. 1 tl gemberpoeder
  12. 1/4 el citroensap
  13. 1 tl bruine basterdsuiker
  14. 3 el ketjap manis
  15. 250 ml water
  16. 4 tl maizena
  17. 1 zakje santen
  18. 2 eetlepels seroendeng
Instructions
  1. Paprika schoonmaken, wassen en in reepjes snijden.
  2. Spruitjes schoonmaken en wassen.
  3. In pan met ruim water en snufje zout paprika in ca. 2 minuten zachtjes koken. Paprika met schuimspaan uit pan in vergiet scheppen, onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
  4. In achtergebleven kookwater spruitjes in ca. 10 minuten gaar koken.
  5. Intussen ui pellen en in ringen snijden.
  6. In wok olie verhitten. Ui ca. 2 minuten fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  7. Alle kruiden toevoegen. Al omscheppend op hoog vuur ca. 1 minuut bakken.
  8. Citroensap, basterdsuiker, ketjap, sambal en water toevoegen en aan de kook brengen.
  9. In kopje maizena met 1 eetlepel koud water tot een glad papje roeren. Al roerend aan de saus toevoegen en ca. 1 minuut laten meekoken tot een licht gebonden saus ontstaat.
  10. Santen erdoor roeren.
  11. Spruitjes over borden verdelen. Saus erover schenken. Garneren met paprika en bestrooien met seroendeng.
Notes
  1. Je kunt er ook voor kiezen om de spruitjes ca. 8 minuten voor te koken en daarna nog 2 minuten mee laten koken in de saus.
  2. Lekker met rijst en saté.
Adapted from Smulweb
Adapted from Smulweb
Machla's Recepten http://www.derasjes.nl/recepten/