Tomaten coq au vin

Heerlijk stoofpotje met kip!

 

Tomaten coq au vin
Serves 4
Write a review
Print
Total Time
1 hr 45 min
Total Time
1 hr 45 min
Ingredients
  1. 2 el zonnebloemolie
  2. 4 kippendijen
  3. 2 el bloem
  4. 1 ui
  5. 2 teentjes knoflook
  6. 200 g gerookte spek
  7. 2 el tomatenpuree
  8. 300 ml rode wijn
  9. 200 ml gevogeltefond
  10. 1 blaadje laurier
  11. 0.5 takje rozemarijn
  12. 6 trostomaten
Instructions
  1. Verhit de olie in een ruime pan. Snijd de kippendijen over de lengte doormidden en wentel door de bloem. Bak de kippendijen in circa 5 minuten goudbruin en breng op smaak met een beetje zout en peper. Schep uit de pan op een bord. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd het spek in brunoise. Voeg de ui, knoflook en spek toe aan de pan van de kippendijen en fruit op laag vuur. Voeg na circa 2 minuten de tomatenpuree samen met de rode wijn, fond, laurier en rozemarijn toe. Breng aan de kook, voeg de kippendijen weer toe en laat ze circa 45 minuten zachtjes koken. Voeg de tomaten na 30 minuten toe.
Notes
  1. Je kunt eventueel het spek achterwege laten.
  2. Lekker met gebakken aardappeltjes met knoflook en rozemarijn en worteltjes gekookt in balsamico en olijfolie.
Adapted from 24Kitchen.nl
Adapted from 24Kitchen.nl
Machla's Recepten http://www.derasjes.nl/recepten/