Pittige wraps met tomaten-avocado salade

wrapsLekkere pittige wraps met tomaten-avocado salade

 

Pittige wraps met tomaten-avocado salade
Serves 4
Write a review
Print
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Ingredients
  1. 1 rode ui
  2. 1 teentje knoflook
  3. 1 rode paprika
  4. 500 g gyros (ongekruid)
  5. 2 el gyroskruiden (0.25 bosje oregano, 0.25 bosje basilicum, tl komijnpoeder, 1 tl paprikapoeder, 2 takjes tijm, 1 tl mosterd)
  6. zonnebloemolie
  7. 300 g kidneybonen
  8. 2 el zoete chilisaus
  9. 3 tomaten
  10. 1 sjalotje
  11. 1 avocado
  12. 0.5 limoen
  13. 8 tortilla's
  14. olijfolie extra vierge
  15. 75 g rucola sla
  16. zout
  17. versgemalen peper
Vulling van de wraps
  1. Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook fijn.
  2. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijst. Snijd de paprika in reepjes.
  3. Kruid de gyros met de gyroskruiden of meng de ingrediënten daarvoor in een kom en vervolgens met de gyros.
  4. Verwarm een pan met olie en fruit hierin de ui en knoflook.
  5. Voeg de paprika en de vleesreepjes toe.
  6. Bak dit op hoog vuur in circa 5 minuten gaar.
  7. Voeg de kidneybonen toe en bak nog circa 3 minuten mee
  8. Breng op smaak met chilisaus.
  9. De tomaten - avocado salade: Was de tomaten, verwijder het groene kroontje en snijd in blokjes.
  10. Pel het sjalotje en snijd fijn.
  11. Pel de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes en besprenkel met het sap van de halve limoen.
  12. Meng de tomaat, sjalot, avocado en een scheutje olijfolie met elkaar.
  13. Breng op smaak met zout en peper.
  14. Verwarm de tortilla’s volgens de gebruiksaanwijzing
  15. Was en droog de rucola goed.
  16. Verdeel de rucola en het vlees mengsel in de tortilla’s.
  17. Vouw dicht en serveer met de tomaten - avocado salade.
Notes
  1. In plaats van verse basilicum en oregano kun je ook gedroogde basilicum en oregano gebruiken.
  2. In plaats van gyros kun je ook kip nemen.
Adapted from 24Kitchen
Adapted from 24Kitchen
Machla's Recepten http://www.derasjes.nl/recepten/