Tomatensaus

Lekkere, simpeleTomatensaus basissaus voor o.a. pizza

Tomatensaus
Serves 4
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
25 min
Total Time
40 min
Prep Time
15 min
Cook Time
25 min
Total Time
40 min
Ingredients
  1. 2 el olijfolie
  2. 1 ui, gesnipperd
  3. 2 tenen knoflook, fijngesneden +
  4. 2 blikken gepelde tomaten (a 400 g)
  5. 1 bakje Italiaanse kruidenmix (20 g)
Instructions
  1. Verhit de olijfolie in een hapjespan. Fruit op laag vuur de ui en knoflook 5 min. Voeg de tomaten toe en breng aan de kook. Bind de kruiden samen met keukentouw en voeg toe. Laat 25 min. koken op laag vuur. Roer regelmatig met een houten lepel. Druk de tomaten stuk. Neem de kruiden eruit. Voeg peper en eventueel zout toe. Bereid de saus maximaal 2 dagen van tevoren. Bewaar in de koelkast.
Notes
  1. Deze saus kun je als basis gebruiken voor op een pizza
Adapted from Allerhande 08-2013
Machla's Recepten http://www.derasjes.nl/recepten/