Breekbrood met tuinkruiden

Breekbrood met tuinkruidenDit breekbrood met tuinkruiden is heerlijk als bijgerecht bij een kopje (zelfgemaakte) soep, bijvoorbeeld tomaten-, groente- of uiensoep.

 

Breekbrood met tuinkruiden
Write a review
Print
Total Time
1 hr 30 min
Total Time
1 hr 30 min
Ingredients
  1. 1 pak witbroodmix
  2. 300 ml lauw water
  3. 25 g boter
  4. 2 teentjes knoflook, geperst
  5. 1 sjalotje, gesnipperd
  6. 50 g gehakte verse groene kruiden (peterselie, bieslook, oregano)
  7. mespunt paprikapoeder
Instructions
  1. Kneed van de broodmix, water en boter een soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt, 10 minuten rijzen op een warme plaats.
  2. Meng de knoflook met het sjalotje, de kruiden en de paprikapoeder. Kneed dit kruidenmengsel door het deeg en laat dit nog 15 minuten, afgedekt, rijzen.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Verdeel het deeg in 12 bolletjes. Zet één bolletje in het midden van de bakplaat, de andere er, tegen elkaar, omheen en vorm een cirkel. Laat het deeg op de bakplaat, afgedekt, nog 10 minuten rijzen. Bak het breekbrood in 20-25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Notes
  1. Serveer met olijfolie om het brood in te dippen.
Variatie
  1. Bestrijk het brood, voor het bakken, eens met een beetje olie en strooi er sesamzaad over.
Adapted from Boodschappen
Adapted from Boodschappen
Machla's Recepten http://www.derasjes.nl/recepten/