Crè­me brûlée

Creme bruleeSmullen maar!

Crè­me brûlée
Serves 4
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
2 hr 45 min
Total Time
3 hr
Prep Time
15 min
Cook Time
2 hr 45 min
Total Time
3 hr
Ingredients
  1. 1 vanillestokje
  2. 1 beker slagroom (250 ml)
  3. 250 ml melk
  4. 5 eieren
  5. 100 g suiker
  6. 50 g witte basterdsuiker
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 125 °C.
  2. Snijd het vanillestokje open en schraap met de punt van een mes het merg eruit.
  3. Breng de slagroom aan de kook met de melk en het vanillemerg en -stokje en laat op laag vuur 5 min. trekken. Verwijder het vanillestokje.
  4. Splits de eieren en mix de eidooiers in een grote kom met de suiker tot een bleke, romige crème.
  5. Schenk de hete room erbij en klop stevig tot het mengsel wat dikker wordt. Verdeel over de schaaltjes.
  6. Zet de schaaltjes voorzichtig op het rooster in de oven. Laat de crème brûlée in 45 min. gaar worden en helemaal stollen.
  7. Laat daarna op kamertemperatuur afkoelen en verder opstijven.
  8. Dek de schaaltjes af en zet ze minimaal 2 uur in de koelkast om goed koud te worden.
  9. Verwarm de ovengrill voor tot deze gloeiend heet is. Haal de crèmes uit de koelkast en bestrooi ze met een dun laagje basterdsuiker. Zet de schaaltjes vlak onder het grillelement tot de suiker gesmolten is en bruin begint te kleuren. Let op: dit duurt maar 1 min.
Notes
  1. U kunt de crème brûlée een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Breng op de dag zelf met de ovengrill het suikerlaagje aan.
  2. In plaats van de bakjes onder de grill te plaatsen, kun je ook een crème brûlée brander gebruiken.
Adapted from Allerhande 3 2007
Adapted from Allerhande 3 2007
Machla's Recepten https://www.derasjes.nl/recepten/