Pittig rundvlees Stoofpotje

pepersDit is een heerlijk pittig stoofpotje voor de koude dagen. De worteltjes met balsamico passen hier goed bij. 

 

Pittig rundvlees Stoofpotje
Serves 4
Write a review
Print
Total Time
4 hr
Total Time
4 hr
Ingredients
  1. 750 gr. mager rundvlees
  2. 2 eetlepels bloem
  3. 50 gram boter of olie om in te bakken
  4. 7 sjalotten, gepeld en gehalveerd
  5. 4 teentjes knoflook geperst
  6. 1 rode paprika in kleine stukjes
  7. 1 glas rode wijn
  8. 2 dl. water
  9. 1 bouillonblokje (rund)
  10. 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
  11. 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
  12. 1 spaanse rode peper
  13. 1 spaans pepertje gedroogd
  14. 2 kruidnagels
  15. 3 laurierblaadjes
  16. half kaneelstokje
  17. tl. oregano, tijm, peper (gemalen), chilipoeder en rozemarijn
Instructions
  1. Snijd het vlees in stukken van 2 bij 2 cm. Bestrooi deze met de bloem zodat het vlees rondom bedekt is. Verhit de boter in de pan en braad het vlees in delen aan (te grote hoeveelheden laat de temperatuur van de boter teveel zakken).
  2. Halveer intussen de sjalotten. Snijd de rode peper (zonder zaadjes) in smalle reepjes.
  3. Voeg het blikje tomatenpuree aan het vlees toe en bak even mee.
  4. Voeg de sjalotten, de in reepjes gesneden rode peper en de 4 uitgeknepen teentjes knoflook toe en bak 2 minuten mee.
  5. Verkruimel het bouillonblokje en voeg deze samen met het glas rode wijn en het water toe aan het vlees. Voorzichtig langs de rand van de pan gieten zodat het vlees niet teveel afkoelt en daardoor taai wordt.
  6. Maak de gepelde tomaten d.m.v. een mes wat kleiner in het blik en voeg deze samen met de paprika bij het vlees.
  7. Voeg daarna de kruiden (gedroogde peper, kruidnagel, laurierblad, oregano, tijm, peper, chilipoeder, rozemarijn en kaneelstokje) toe en roer alles goed door.
  8. Als de saus te dik is of wordt tijdens het sudderen nog wat rode wijn of water toevoegen.
  9. Dit alles 3 uur latten pruttelen.
Notes
  1. LET OP: dit gerecht wordt vrij pittig, laat voor een mildere versie het gedroogde pepertje en de chilipoeder achterwege. Vervang de chilpeper eventueel voor paprikapoeder.
  2. Lekker met een frisse salade en bospeentjes met balsamicoazijn.
Adapted from Smulweb
Adapted from Smulweb
Machla's Recepten https://www.derasjes.nl/recepten/